Laekenveldsquare

Samenvatting

In zijn huidige vorm is de Laekenveldsquare een kleine openbare ruimte in de Maritieme wijk met in het midden een speeltuin van relatief slechte kwaliteit. Aan de ene kant is het plein omzoomd met mooie appartementsgebouwen uit het begin van de 20e eeuw, en aan de andere kant opent hij zich op het spectaculaire landschap van het Thurn en Taxispark.

Het is een essentieel plein voor het leven van de buurt en het wordt door de bewoners zeer gewaardeerd.

De operatie in het kader van SVC 1 heeft tot doel een verbinding tot stand te brengen tussen het Thurn en Taxispark en de Maritieme wijk via het plein, en om de speel- en rustzones van het plein opnieuw in te richten.

De toegang tot het Thurn en Taxispark, die verder vrij natuurlijk is, zal concreter worden gemaakt door een grote trap te plaatsen die van het heringerichte plein naar het park leidt. Deze ontwikkeling vormt niet alleen een nieuwe zachte verbinding tussen de bovengelegen delen van de Maritieme wijk en de Havenlaan, maar ook tussen de wijken en het stadspark.

De herinrichting van het plein omvat speeltoestellen voor jonge kinderen en een veld voor pannavoetbal, zodat het plein zijn recreatieve functie niet verliest, alsook comfortabele banken om van het uitzicht te genieten.

Text

Projectontwerpers : Bureau Bas Smet

Kalender
Voorlopig ontwerp in 2022 - Start en einde van de werf in 2023 en 2025

Partner(s)
Gemeente Sint-Jans-Molenbeek en Nextensa

Terug