On de senne

Algemene agenda

Projectverantwoordelijke
RIOLENMUSEUM

Samenvatting

Het Riolenmuseum is gevestigd in twee voormalige octrooipaviljoenen van de Anderlechtsepoort, in het hart van de wijk. Tijdens een avontuurlijke tocht door het museum ontdekt de bezoeker het essentiële werk van rioolwerkers en de middelen die gebruikt worden om overstromingen in de stad te bestrijden. Enkele tientallen meters lager kan men langs de Zenne wandelen om zo terecht te komen in een echt riool: het hoofdriool van de Bergensesteenweg! 

In het kader van het stadsrenovatiecontract Heyvaert-Poincaré creëert het museum samen met zijn buren nieuwe participatieve projecten. Op die manier doorbreekt het museum de door de Zuid- en de Poincarélaan gevormde grenslijn om een ontmoetingspunt tussen culturen te worden.

Samen met zijn partners organiseert het museum twee nieuwe jaarlijkse evenementen rond water en waterbeheer die gratis toegankelijk zijn. Een Waterdag in maart en een Family Day in de herfst. De wijkbewoners kunnen elkaar ontmoeten op de centrale bermen van de Poincaré- en de Zuidlaan en aan de hand van ludieke activiteiten kennismaken met de onbekende en mysterieuze wereld van de riolen.

Partner(s)
ALL 4 kids, ArBA-EsA, Coordination Senne-Coördinatie Zenne, VIVAQUA, COOP

Text

   

Praktische info

Responsibles
Musée des Egouts
Dienst Publiekswerking

Telephone
02/279 43 83

Emails
servicedespublics-publiekswerking@brucity.be

Address

Riolenmuseum

Anderlechtsepoort

1000 Brussel 

Terug